Förälskade räkstjärtar

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Tinade räkor eller kräftstjärtar klappas torra med hushållspapper innan de rörs ner i grytan. Obs! Glöm inte att stänga av fläkten innan du flamberar. Varför inte överraska på Alla Hjärtans Dag

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 1 msk smör
  • 200 g tigerräkor, tinade, skalade, (eller kräftstjärtar eller ishavsräkor)
  • 2 msk konjak
  • 1 msk fiskfond
  • 6 körsbärstomater, halverade
  • 100 g grön sparris, skuren i bitar
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl basilika, hackad
  • 1 msk pernod
  • 1 krm salt
  • 280 g spagetti, eller ris
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka lök och vitlök. Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Hetta upp smöret i en traktörpanna, Fräs lök och pepparfrukt. Lägg i räkorna och stek dem hastigt 1 minut. Stäng av fläkten, häll på konjaken och tänd på. Skaka pannan tills lågorna slocknat. Tillsätt fond, tomathalvor, sparrisbitar och creme fraiche. Koka upp och låt sjuda ett par minuter. Vänd i basilika och smaka av med Pernod och ev salt.
    2. Servera genast med nykokt spaghetti eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben