De förälskades Risotto (Risotto degli innamorate)

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

En mycket god och lätt maträtt, från norra Italien.

Ingredienser

  • Risotto
  • 2 dl carnaroliris ( det går bra med avorio ris)
  • 7½ dl fiskbuljong
  • ½ hackad lök
  • 2 msk olivolja
  • 10 g smör
  • 1 dl vit vin
  • ½ krm cayennepeppar
  • Salt efter smak
  • Räksåsen
  • 300 g skalade räkor
  • ½ hackad lök
  • 10 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 40 ml cognac
  • 2 dl grädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjam
  • Svartpeppar efter smak
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med räksåsen, lägg i smör och olivolja i en tjockbottnad kastrull, när den är varm lägger man i löken och bara steken den mjuk och genomskinlig, läggi timjam.
    2. Häll i congnac, låt den ånga bort lite och tillsätt, tomatpuré, grädde och sist blanda i räkorna, låt dem inte koka för då blir de sega, de skall bara bli genom varma, smaka av med salt och svartpeppar, lägg åt sidan och börja med risotton.
    3. Risotto: Värm olja och smör i en tjockbottnad kastrull, lägg i lök och stek den tills den blir mjuk och genomskinlig, lägg i riset rör hela tiden tills riset är nästan torr, häll på vinet, cayennepeppar och sänk värmen.
    4. När vinet nästan har ångats bort häller man på buljongen, lite i taget, låt det koka ca 20 min, tänk på att röra ofta, smaka av med salt. Riset skall vara al dente " ha en kärna". När det återstår ett par minuter på riset blandar man i räksåsen. Smaka av.
    5. .

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben