Risotto agli asparagi

Serverar: 2 portioner

Fick detta recept av min vän Giuseppe. Underbart, och värt tiden det tar.

Ingredienser

  • 100 g ris (carnaroli eller avorio)
  • ½ lök
  • 100 g färsk sparris
  • 30 g riven parmesan
  • 20 g smör
  • 2-2 ½ dl torrt vitt vin
  • 1 liter buljong
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i lite olja. Tillsätt riset och fräs det i 3 minuter. Häll i det vita vinet och låt det reducera lite. Alltså att det ska förångas lite.
    2. Tillsätt buljongen, en slev i taget och låt det koka in mellan gångerna.
    3. Skär bort topparna på sparrisen och lägg dem åt sidan, skär bort det vita på stjälkarna och skär stjälkarna i mindre bitar. Tillsätt stjälkbitarna i risotton.
    4. Tillsätt en slev åt gången tills riset känns lite al dente. Låt sparristopparna koka med de sista 5 minuterna.
    5. Ta av kastrullen och rör ner smöret och parmesanosten. Blanda väl och låt sen vila i 3 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben