Risotto med soltorkade tomater

Serverar: 4 portioner

Risotto med soltorkade tomater

Ingredienser

  • 3 dl avorioris
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 6 dl vatten
  • 2 msk Touch of taste ITALY kalvfond
  • 1 dl riven parmesanost
  • Olivolja
  • ½ tsk salt
  • Svartpeppar
  • 2 msk pinjenötter
  • 1 kruka färsk basilika
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och vitlöken, fräs i oljan. Tillsätt riset och fräs under omrörning ett par minuter. Späd med lite av vattnet och häll i saltet. Tillsätt resten av vattnet varefter det kokar bort.
    2. Låt koka tills allt vatten är borta. Tillsätt osten och fonden. Hacka tomaterna och basilikan grovt, blanda ner i riset.
    3. Smaka av med svartpeppar. Servera till kyckling-, kalkon-, eller fläskkött eller som ensamrätt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben