Förenklade tiramisúrutor

Serverar: 20-30 portioner

Mina enka tiramisúrutor är lätta att göra och rutorna får strykande åtgång.

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 2-3 tsk kaffeliköressens
  • Alt 2-3 msk Kahlua
  • Topping
  • 500 g mascarponeost
  • 5-7 dl florsocker
  • Espressopulver (mängd efter smak)
  • 2 msk vatten, kokhett
  • 2-3 tsk konjaksessens
  • Alt 1-2 msk konjak
  • Ev brun hushållsfärg
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbrödet. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smaksätt med essens eller Kahlua. Grädda kakan i 25-40 minuter längst ned i ugnen.
    3. Topping: Lös upp espressopulvret i det varma vattnet. Rör ihop alla ingredienserna till slät massa, och smaksätt med espresso och essens/konjak.
    4. Då kakan svalnat, bred ut toppingen över den, och pudra över kakao.
    5. Skär upp i rutor och servera en klick vispad grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben