Försommarens potatissallad

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

En potatissallad jag rekommenderar till ex grillfesten eller studenten.

Ingredienser

  • 2 kg potatis gärna mindre storlek
  • 2 knippor grön sparris
  • 150 gram gröna ärter
  • 2 rödlökar skurna i ringar
  • 1 knipa hackad persilja
  • 2 påsar mozarella á 125 gram i skivor
  • Ev ½ ask mangold blad
  • Dressing
  • 1 dl olja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten, Blanda smman dressingen och smaka av med salt och peppar.
    2. Häll från kokvattnet på potatisen och låt den ånga av en stund. Häll över dressingen och låt kallna .
    3. Låt gärn stå i kylen till nästa dag,
    4. Skär av sparrisens träiga ändbitar och dela sparrisen i mindre bitar. Förväll sparris och ärter kort tid så den behåller spänsten. Spola direlt i kallt vatten direkt efter.
    5. Blanda ner resterande ingredienser ca 20 minföre serveringen, så behäller grönsakerna sin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    bodilla 16 maj 2008

    En god sallad men även om jag gillar mozzarella så tyckte jag inte den passade in så bra.Konstigt! Mvh/Bodilla

    bodilla 17 maj 2008

    Ännu godare dag 2!! /Bodilla

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben