Fräsch jordgubbs- och citronmousse

Serverar: 6 portioner

Den här moussen ska smaka mycket av citron. Den görs av både crème fraiche och grädde vilket gör att den blir lite "lättare" i smaken, men behåller ändå sin godhet! Gör moussen dagen innan så att den hinner stelna.

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • Finrivet skal av 2 citroner
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • Garnering
  • Några sparade jordgubbar
  • Maränger
  • Citronmeliss
  • Eventuellt jordgubbskulor (strössel)
  • Instruktioner

    1. Spara några jordgubbar till garnering. Mixa resten av jordgubbarna med en stavmixer i en hög bunke och rör ner citronskalet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche, grädde och socker i en kastrull. Värm inte för mycket, sockret ska bara smälta.
    2. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till gräddblandningen under omrörning. Tillsätt gräddblandningen till jordgubbarna och rör. Häll jordgubbsmoussen i 6 glas eller liknande. Ställ glasen kallt, gärna över natten.
    3. Garnera moussen med jordgubbar, smulade maränger, citronmeliss och eventuellt jordgubbskulor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben