Fräsch jordgubbs- och citronmousse
Den här moussen ska smaka mycket av citron. Den görs av både crème fraiche och grädde vilket gör att den blir lite "lättare" i smaken, men behåller ändå sin godhet!
Gör moussen dagen innan så att den hinner stelna.
Ingredienser
1 liter jordgubbar
Finrivet skal av 2 citroner
3 gelatinblad
2 dl crème fraiche
2 dl vispgrädde
1 dl socker
Garnering
Några sparade jordgubbar
Maränger
Citronmeliss
Eventuellt jordgubbskulor (strössel)
Instruktioner
- Spara några jordgubbar till garnering. Mixa resten av jordgubbarna med en stavmixer i en hög bunke och rör ner citronskalet. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Värm crème fraiche, grädde och socker i en kastrull. Värm inte för mycket, sockret ska bara smälta.
- Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem till gräddblandningen under omrörning. Tillsätt gräddblandningen till jordgubbarna och rör. Häll jordgubbsmoussen i 6 glas eller liknande. Ställ glasen kallt, gärna över natten.
- Garnera moussen med jordgubbar, smulade maränger, citronmeliss och eventuellt jordgubbskulor.
Liknande recept
Kommentarer (0)