Fransk chokladtårta

Serverar: 6-10 portioner

Den bästa chokladtårta jag smakat.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • Chokladglasyr
  • 1 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad
  • 1 msk honung
  • 1 msk smör
  • Tillbehör
  • Lätt vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º
    2. Smält smöret i en kastrull
    3. Bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa till en blank smet utan klumpar
    4. Vispa ner sockret och sedan äggen ett i taget tills allt är jämnt blandat
    5. Klä en form 24 cm i diameter med aluminiumfolie. Häll smeten i formen och grädda på andra falsen nerifrån 15-20 minuter. Låt kallna helt och gärna stå i kyl innan du tar den ur formen
    6. Glasyr: Koka upp grädden. Ta från värmen och tillsätt chokladen i små bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt honung och smör. Låt svalna något och häll den sedan på den kalla kakan. Låt stelna. Servera med lätt vispad grädde

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben