Fransk chokladtårta

Värd varenda kalori!!!

Ingredienser

  • 250 g smör
  • 250 g mörk choklad
  • 6 ägg
  • 2 ½ dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • Flasyr
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad (70% kakao)
  • ½ dl honung
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Finhacka chokladen och lägg i en bunke. Häll det smälta smöret över chokladen och rör om tills allt smält.
    3. Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Blanda sedan ner vetemjölet.
    4. Ta fram en form med löstagbar botten, 24-26 cm i diameter. Smörj den väl och häll över smeten i formen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills smeten stelnat och börjat spricka på ytan.
    6. Kakan ska inte vara genomgräddad.
    7. Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt. Då får den tid att jämna ut sig innan glaseringen.
    8. Ställ in tårtan i frysen i 1 timme när den svalnat.
    9. GLASYREN: Finhacka chokladen och lägg i en skål. Smält smöret och häll det över chokladen. Vispa tills all choklad smält. Tillsätt till sist honungen och rör om.
    10. Ta fram tårtan ur frysen och lägg den på ett fat. Häll glasyren ovanpå och stryk ut den jämnt över hela tårtan, även kanterna. Låt glasyren stelna och strö ev. över lite hackad choklad.
    11. Färdig att serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    MrsC 13 januari 2008

    åh...detta är en kaka för mig :-)

    guardianlinda 12 mars 2008

    Hej! Funderar starkt på att göra denna, men jag undrar bara om det behövs 6 ägg, det låter lite mkt? Jag vill passa på att tacka för alla dina fina recept, verkligen imponerande/Kram Linda

    havrefras71 14 april 2009

    Grym tårta. Mycket uppskattad av gästerna.

    Char2011lotte 4 september 2011

    ALLA ÄLSKADE DEN och sonen vill ha den på sitt barnkalas!!! Superenkel att göra och sååå god. Jag använde pensel för att pensla chokladen på sidorna. Hur bra som helst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben