Fransk kladdkaka med dadlar

Serverar: 12 portioner

Helt oemotståndlig. Kladdig inuti med en lätt skorpa ovanpå.

Ingredienser

  • 200 g mörk choklad
  • 125 g smör eller margarin
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 4 dl socker
  • 5 ägg
  • 1 dl créme fraiche
  • 10 torkade dadlar
  • Dekorering
  • Florsocker
  • Servering
  • Vispad grädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Smält chokladen och smöret i ett vattenbad eller i mikron. Blanda alla torra ingredienser och rör ner allt utom dadlarna i mjölblandningen. Häll smeten i en smord form och tryck ner halverade dadlar. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter.
    3. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med vispad grädde, grädden tar fram choklad- och dadelsmakerna än mer.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben