Franska madeleinekakor

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 16 minuter

De små snäckformade franska kakorna är mjuka,nästan som miniatyrsockerkakor, och otroligt läckra

Ingredienser

  • 75 g mjukt smör
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Skal av en citron
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Smör
  • Ströbröd, åt formarna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör, strösocker, vaniljsocker och rivet citronskal ljust och krämigt. Rör ner äggen
    2. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Smörj och bröa madeleineformarna. Fördelasmeten i formarna och grädda gyllene på galler i mitten av ugnen i ca.10 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    DoctorWho 21 augusti 2011

    Jag har tyvärr ingen Madeleine-form så jag tog en annan. Jättegoda kakor! Kommer definitivt att baka dem igen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben