Frasig blåbärspaj med gallertäcke

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Mmm vad gott med solmogna blåbär,med paj

Ingredienser

  • 1 liter färsk blåbär eller 2 paket frysta 500 g paket
  • 4 msk socker
  • 1 ½ msk potatismjöl
  • Mördeg
  • 1 dl vetemjöl
  • 50 g mandelmassa,grovriven
  • 25 g smör
  • 1 äggula
  • 1 msk vatten eller blåbärsessens
  • Servering
  • Vaniljglass
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Häll bären i en pajform. Blanda socker och potatismjöl och strö över bären.
    2. Mördeg: Blanda vetemjöl och mandelmassan och finfördela smöret i blandningen. Blanda äggulan med essensen eller vattnet och tillsätt detta,men spara ett per teskedar till pensling. Arbeta ihop till en deg och slå in i plast folie. Låt vila i kylskåp i 30 min.
    3. Kavla ut ock skär remsor av degen och lägg dem korsvis över bären. Pensla med ägguleblandningen och grädda i mitten av ugnen i 200 grader i 20 min.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 10 min
    8
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben