Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig.
Ingredienser
1 kg bakpotatis, eller stora potatisar
2 msk olivolja
1 msk timjan
Flingsalt
Instruktioner
Ugn 250°
Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6-8 klyftor.
Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 3 minuter.
Ta upp och låt rinna av.
Lägg potatisen i en bakpappersklädd långpanna.
Blanda med olja, timjan och salt.
Stek potatisen i övre delen av ugnen, ca 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.
Ungefär så gör jag alltid med klyftpotatis. Det blir så himla bra. Bara att byta ut smaksättningen med olika kryddor. Eller röra ner lite vitlökssmör mot slutet....mums!
lena41 januari 2010
Supergoda blev potatisen. Jag brukar inte förkoka dem annars men ska börja med det nu, det blev mycket godare.En klar fempoängare blir det i betyg.
danijel14 februari 2010
jättegoda klyftpotatisar, utmärkt resultat!
ros10 april 2010
Jag använder ofta salt, grovmalen svartpeppar och rosmarin som kryddor
Falexina25 april 2010
Klyftpotatisarna blev super goda :) Rekommenderar detta recept starkt!
monicadanell17 maj 2010
Super goda nu är det slut köpt med djupfryst klyftpotatis
den här blir min favorit
5 points
monica
jesserlis10 juli 2010
Hej,
men så goda potatisar, alla i familen käkar dom här med god aptit. Enkelt och fort att göra och de blir mycket knapriga. Det här har vi gjort nåra gånger nu och använder olika kryddor, sist hade vi sonens favorit pommes frites krydda.
Tack för ett topprecept. Fem stjärnor från oss alla.
/Jessica
alindalinda19 oktober 2010
mucho bien! uppskattat och smarrigt!
Lunchdax29 oktober 2010
Det bästa klyftpotatis-receptet jag hittills har hittat! Väldigt gott och enkelt! Men jag hade mina inne i ugnen i 30 minuter (+35min extra eftersom vissa herrar i familjen vägrade komma in från förrådet....). Jag hade "Gyros på fläskfilé", tomatsallad, morotssallad, paprika och Spiros Vitlökssås till.
soccermum2 januari 2011
Synd att inte fler gett betyg åt dessa supergoda klyftpotatisar för det är du och receptet verkligen värda! Femma från oss!
Odina11 januari 2011
Tack för ett toppenrecept!
Har gjort "dina" klyftpotatis ett flertal gånger.
Kanongott! En klar fullpoängare!
dincii19 januari 2011
riktigt gott :) annorlunda recept men det blev krispigt och gott !
ros19 januari 2011
Vad trevligt att ni gillar mina Frasiga klyftpotatis
Visst är det gott och smidigt
Ha det så gött!
720130 januari 2011
Gjorde dessa ikväll till middag.....kommer ALDRIG att gör på något annat sätt.
Klyftpotatisarna vart hur frasiga som helst. 5 av 5 möjliga.
Tack för tipset !!!
TherAnde23 augusti 2011
Det är såhär klyftpotatis ska smaka! :-) Har alltid gjort klyftpotatisen direkt i ugn, har varit för lat för att förkoka den. Men efter att ha läst alla positiva kommenterar så var jag ju "tvungen" att prova. Och nu kommer klyftisarna alltid att tillagas på det här sättet. Receptet får full poäng av mig och min sambo.
Josses18 december 2011
Har gjort dessa flera gånger nu men jag LYCKAS ALDRIG med att få dem frasiga!!!
Vet inte vad jag gör för fel :( måste dessutom grädda dem mycket längre än dessa 15 minuter. Goda är de men frasiga nopp :(
ros19 december 2011
Hej!
Jag har dom ca 25-30 minuter i ugnen
Lycka till!
tomisi4 november 2012
Supergott, ett tips, tillsätt lite morötter i bitar och koka med potatisen. Efter 15 min sätt ugnen på grill och tillsätt en rödlök i klyftor. Klart efter 5 min och då är de frasiga.
cloudberrycandy25 februari 2013
Mycket gott tillsammans med "Fläskytterfilégryta"-receptet som Bettan1969 har lagt upp! En klar favorit som kommer att göras om flera gånger! Mina gäster blev mycket nöjda, glada och mätta!
graavargen19 augusti 2013
Det där gick nu ner det med, skulle lätt kunna kränga i mig hela plåten med klyftisar. Ska testa på ungarna senare och visa vem som är Kungen av köket! Någon skrev att man kan kombinera med morötter under ugnsbakningen, det låter som en god ide värt att pröva.
puntella16 mars 2014
Det blev jättegott.
Har själv en kombimicro sa det gar inte att sätta in bakplaten i övre delen av ugnen, blev nedre delen i 25 minuter istället = perfekt!
Ungefär så gör jag alltid med klyftpotatis. Det blir så himla bra. Bara att byta ut smaksättningen med olika kryddor. Eller röra ner lite vitlökssmör mot slutet....mums!
Supergoda blev potatisen. Jag brukar inte förkoka dem annars men ska börja med det nu, det blev mycket godare.En klar fempoängare blir det i betyg.
jättegoda klyftpotatisar, utmärkt resultat!
Jag använder ofta salt, grovmalen svartpeppar och rosmarin som kryddor
Klyftpotatisarna blev super goda :) Rekommenderar detta recept starkt!
Super goda nu är det slut köpt med djupfryst klyftpotatis den här blir min favorit 5 points monica
Hej, men så goda potatisar, alla i familen käkar dom här med god aptit. Enkelt och fort att göra och de blir mycket knapriga. Det här har vi gjort nåra gånger nu och använder olika kryddor, sist hade vi sonens favorit pommes frites krydda. Tack för ett topprecept. Fem stjärnor från oss alla. /Jessica
mucho bien! uppskattat och smarrigt!
Det bästa klyftpotatis-receptet jag hittills har hittat! Väldigt gott och enkelt! Men jag hade mina inne i ugnen i 30 minuter (+35min extra eftersom vissa herrar i familjen vägrade komma in från förrådet....). Jag hade "Gyros på fläskfilé", tomatsallad, morotssallad, paprika och Spiros Vitlökssås till.
Synd att inte fler gett betyg åt dessa supergoda klyftpotatisar för det är du och receptet verkligen värda! Femma från oss!
Tack för ett toppenrecept! Har gjort "dina" klyftpotatis ett flertal gånger. Kanongott! En klar fullpoängare!
riktigt gott :) annorlunda recept men det blev krispigt och gott !
Vad trevligt att ni gillar mina Frasiga klyftpotatis Visst är det gott och smidigt Ha det så gött!
Gjorde dessa ikväll till middag.....kommer ALDRIG att gör på något annat sätt. Klyftpotatisarna vart hur frasiga som helst. 5 av 5 möjliga. Tack för tipset !!!
Det är såhär klyftpotatis ska smaka! :-) Har alltid gjort klyftpotatisen direkt i ugn, har varit för lat för att förkoka den. Men efter att ha läst alla positiva kommenterar så var jag ju "tvungen" att prova. Och nu kommer klyftisarna alltid att tillagas på det här sättet. Receptet får full poäng av mig och min sambo.
Har gjort dessa flera gånger nu men jag LYCKAS ALDRIG med att få dem frasiga!!! Vet inte vad jag gör för fel :( måste dessutom grädda dem mycket längre än dessa 15 minuter. Goda är de men frasiga nopp :(
Hej! Jag har dom ca 25-30 minuter i ugnen Lycka till!
Supergott, ett tips, tillsätt lite morötter i bitar och koka med potatisen. Efter 15 min sätt ugnen på grill och tillsätt en rödlök i klyftor. Klart efter 5 min och då är de frasiga.
Mycket gott tillsammans med "Fläskytterfilégryta"-receptet som Bettan1969 har lagt upp! En klar favorit som kommer att göras om flera gånger! Mina gäster blev mycket nöjda, glada och mätta!
Det där gick nu ner det med, skulle lätt kunna kränga i mig hela plåten med klyftisar. Ska testa på ungarna senare och visa vem som är Kungen av köket! Någon skrev att man kan kombinera med morötter under ugnsbakningen, det låter som en god ide värt att pröva.
Det blev jättegott. Har själv en kombimicro sa det gar inte att sätta in bakplaten i övre delen av ugnen, blev nedre delen i 25 minuter istället = perfekt!