Frasig rabarberkaka

Serverar: 12 portioner

Lättbakad rabarberkaka som passar bra att servera med vaniljglass eller vaniljsås.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 dl vetemjöl, 180 g
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • Rabarber
  • 3 rabarberstjälkar, 100 g
  • 2 msk socker
  • 1 tsk Maizena majsstärkelse
  • Topping
  • 1 dl havregryn
  • 25 g smör
  • 2 msk socker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Servering
  • Vaniljglass eller vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda smör, socker och ägg i en mixer eller med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i smeten. Mixa till en jämn smet. Bred ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Rabarber: Skiva rabarbern. Vänd den i socker och majsstärkelse. Fördela bitarna över smeten i formen.
    4. Topping: Lägg havregryn, smör och socker i en stekpanna och rosta lätt på medelvärme. Strö havresmulet över kakan.
    5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 1 timme. Låt den svalna innan den lossas från formen. Pudra över florsocker och servera den gärna med vaniljglass eller vaniljsås.

    Liknande recept

    5
    1 h 35 min
    12
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben