Härliga kakor med jordnötssmör i degen och salta jordnötter på toppen.
Ingredienser
3½ dl vetemjöl
3 krm bikarbonat
125 g smör, kylskåpskallt
2½ dl farinsocker
1 ägg
4 msk jordnötssmör med bitar
Garnering
Jordnötter, hela
Instruktioner
Sätt ugnen på 150 grader.
Blanda ihop mjöl och bikarbonat i en skål. Vispa samman smör och farinsocker i en bunke till en jämn smet. Tillsätt mjölblandningen, ägget och jordnötssmör. Blanda till en slät deg.
Forma degen till små runda bollar, ca 2 cm i diameter. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna med en sked och lägg några jordnötter på varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna. Förvara dem på en torr plats i en tätslutande burk i upp till 5 dagar.