Fredagskyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En av mina favoriter.

Ingredienser

  • 4-5 kycklingfiléer
  • 15 soltorkade marinerade tomater
  • 5 dl grädde (blanda gärna vanlig med matlagningsgrädde)
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk sambal oalek
  • 2 msk dragon
  • 2 msk oystersås
  • 1 dl oliver, gärna urkärnade kalamataoliver
  • Instruktioner

    Dela filéerna på mitten, likaså de marinerade tomaterna. Stek filéerna, häll på grädden, lägg i tomaterna och alla kryddorna. Låt puttra ca 10 min. Precis innan servering lägger du i oliverna, dom skall vara skurna i bitar. Ev kan man ha marinerade oliver i en skål bredvid. Servera med ris och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    bjuranna 4 januari 2009

    Gick fort att göra. Mycket smak från dragon (vågade bara ta 1 msk), soltorkade tomater och oliver så det är ett måste att gilla de ingredienserna. Tog ett foto som jag kan ladda upp om du vill det? /Anna

    knottis 21 januari 2010

    Riktigt smarrigt! Även en vanlig torsdag! Precis som Anna som skrev kommentaren nedan så fegade jag ur lite på dragonen. Jag tog 1½ msk. Tycker man som jag om dragon går det nog bra med 2. Sen använde jag femprocentig "grädde" med tanke på midjemåttet. Det här kommer vi att göra fler gånger.

    Gul13 21 februari 2010

    Helt okej rätt. Ingen aha-upplevelse kanske men ... helt okej.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben