Exotisk Fredagskyckling

Serverar: 4 portioner

Vardagsrätt som är festlig, nyttig och god, samt lätt att göra. Tillagas ofta på min arbetsplats och hemma hos mig.

Ingredienser

  • 500 g kycklingfilé
  • margarin till stekning
  • 1 rödlök
  • 200 g squash eller broccoli
  • 1 orange paprika
  • 1 liten brk bambuskott
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 3 msk farinsocker
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    Skär kycklingfileérna i grytbitar. Skiva lök och squash. Strimla paprikan. Bryn kycklingbitarna i omgångar och lägg över i en gryta. Fräs grönsakerna och de väl avrunna bambuskotten en kort stund och lägg över i grytan. Späd med vatten och smula ner buljongtärningen. Smaksätt med farinsocker, vinäger och soja. Pressa ner vitlök. Låt alltsammans koka ihop 5 min. Salta och peppra. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Kokt ris passar bra att servera till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Gonta 16 juli 2008

    Jätte god. Använde en burk wokmix i stället för bambuskott och brocoli. + att jag hade i 1 dl kashewnötter. En rätt jag lär göra många ggr. Tack så mycket för receptet

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben