Fredagskyckling i all hast
Färdiggrillad kyckling får koka i en sås med vitt vin, lök, vitlök och lite honung. Snabbare kan det knapppast bli. Skär potatisen i klyftor före kokning så kokar den snabbt.
Ingredienser
4 grillade kycklingklubbor
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 hönsbuljongtärning
1 msk honung
2 dl vatten
1 dl torrt vitt vin
1-1½ dl grovhackad persilja
Tillbehör
Kokt potatis i klyftor
Instruktioner
- Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna ca 5 min. Smula över buljongtärningen. lägg i kycklingklubborna. Ringla över honungen, späd med vatten och vinet. Strö över hälften av persiljan.
- Koka under lock ca 10 min, rör om och vänd kycklingklubborna då och då.
- Servera med potatis. Strö över resten av persiljan.
Liknande recept
Kommentarer (0)