Fredagskyckling i all hast

Serverar: 4 portioner

Färdiggrillad kyckling får koka i en sås med vitt vin, lök, vitlök och lite honung. Snabbare kan det knapppast bli. Skär potatisen i klyftor före kokning så kokar den snabbt.

Ingredienser

  • 4 grillade kycklingklubbor
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 msk honung
  • 2 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 1-1½ dl grovhackad persilja
  • Tillbehör
  • Kokt potatis i klyftor
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva lök och vitlök. Fräs löken i olja i en stor stekpanna ca 5 min. Smula över buljongtärningen. lägg i kycklingklubborna. Ringla över honungen, späd med vatten och vinet. Strö över hälften av persiljan.
    2. Koka under lock ca 10 min, rör om och vänd kycklingklubborna då och då.
    3. Servera med potatis. Strö över resten av persiljan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben