Superenkel och jättegod festrätt eller vardagsrätt.
Ingredienser
4 dl crème fraiche, 34%
1-2 msk fransk senap
4 msk vitt vin
2 msk honung
1½ -2 tsk salt
2 krm vitpeppar
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
Instruktioner
Ugn 225º.
Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i ugn cirka 20 min.
Servera laxen med vildris eller pressad potatis och frästa wokgrönsaker.
Tips!
Bör använda 34% CF, blir vattnig sås med lätt CF.
Det var verkligen en lättgjord och mycket god rätt det här!
Laxen blev saftig och god. Jag hade hälften 34% och resten lätt cremefraiche, det gick bra!
/Bodil
Det var verkligen en lättgjord och mycket god rätt det här! Laxen blev saftig och god. Jag hade hälften 34% och resten lätt cremefraiche, det gick bra! /Bodil