Fredagslax

Serverar: 4 portioner

Superenkel och jättegod festrätt eller vardagsrätt.

Ingredienser

  • 4 dl crème fraiche, 34%
  • 1-2 msk fransk senap
  • 4 msk vitt vin
  • 2 msk honung
  • 1½ -2 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 600 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • Instruktioner

    1. Ugn 225º.
    2. Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i ugn cirka 20 min.
    3. Servera laxen med vildris eller pressad potatis och frästa wokgrönsaker.
    4. Tips! Bör använda 34% CF, blir vattnig sås med lätt CF.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    bodilla 7 september 2008

    Det var verkligen en lättgjord och mycket god rätt det här! Laxen blev saftig och god. Jag hade hälften 34% och resten lätt cremefraiche, det gick bra! /Bodil

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben