Fredagslax med ostrisotto.

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Visst är fisk både nyttigt och gott!!!

Ingredienser

  • 300 g rökt lax
  • 300 g rödspättafilé
  • 4 dl fiskbuljong el fond
  • 1 tsk maizena
  • 4 msk crème fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • 1 tsk curry
  • Ostrisotto
  • 2 schalottenlökar
  • 2 msk olivolja
  • 3 dl ris, gärna avorioris
  • 3 dl vitt vin
  • 6 dl grönsaksbuljong
  • 3 msk crème fraiche
  • 50 g nyriven ost
  • Garnering
  • Dillvippor
  • Citron
  • Instruktioner

    1. Fräs löken till risotton blank i olja i en kastrull. Tillsätt riset och låt det fräsa med en stund. Slå på vinet och buljongen och låt det koka under lock i ca 20 min.
    2. Skär fisken i strimlor, hetta upp fiskbuljongen och sjud fisken ett par min. Ta upp fisken och håll den varm. Red fiskbuljongen med maizena. Vispa ner crème fraiche, smaka av med salt, peppar och curry. Lägg tillbaka fisken. Ta det färdiga riset från värmen och vänd ner ost och crème fraiche. Garnera med små dillvippor och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben