Henriks fredagslax

Serverar: 4 portioner

Älskar lax och detta är ett av favoritrecepten. Gott med tex kroketter. Gör ordentligt med sås (gärna dubbel sats) och använd inte mager variant av creme fraichen till detta. Brukar även lägga på sparris från burk i snyggt mönster. *MUMS*

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk vitt vin
  • 1 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 600 g laxfilé (utan skinn och ben)
  • Vildris
  • Wokgrönsaker
  • Instruktioner

    1. Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i 225°C, ca 20 min.
    2. Servera laxen med vildris och frästa wokgrönsaker.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Annelie1969 31 januari 2009

    En god och omtyckt laxrätt som jag provade på.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben