Älskar lax och detta är ett av favoritrecepten. Gott med tex kroketter. Gör ordentligt med sås (gärna dubbel sats) och använd inte mager variant av creme fraichen till detta. Brukar även lägga på sparris från burk i snyggt mönster. *MUMS*
Ingredienser
2 dl crème fraiche
2 msk fransk senap
2 msk vitt vin
1 msk honung
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
600 g laxfilé (utan skinn och ben)
Vildris
Wokgrönsaker
Instruktioner
- Blanda samman crème fraiche med fransk senap, vitt vin, honung, salt och vitpeppar. Lägg laxfilén i en ugnssäker form. Bred över crème fraicheblandningen. Tillaga i 225°C, ca 20 min.
- Servera laxen med vildris och frästa wokgrönsaker.
Liknande recept
Kommentarer (1)
En god och omtyckt laxrätt som jag provade på.