Henriks fisk från Rosenbad (eller fisk Prasline)

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Annorlunda men god fiskrätt

Ingredienser

  • 200 g fisk (torsk/ eller spätta) i underkant för matglada
  • 1 banan
  • 1 liten burk krossad ananas, 140 g
  • 2 msk citronsaft
  • 2 msk smör
  • Sås
  • 10 msk majonnäs
  • 3/4 dl kaffegrädde
  • 4 tsk senap
  • 2 tsk socker
  • 1 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Låt fisken mjuksteka i smör och citronsaft tills strax innan den börjar falla sönder. Lägg över i smord eldfast form.
    2. Lägg över bananerna dela på längden, samt ananaskrosset. Rör ihop ingredienserna till såsen och häll den över fiken. In i ugnen 175 grader i 25 minuter.
    3. Höj värmen de sista 10 min om du vill ha skorpa. Serveras med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben