Lätt fredagslax

Serverar: 3-4 portioner

Tid: 30 minuter

Ett av familjens favoritrecept på fredagar.

Ingredienser

  • 2 dl crème fraiche naturell 34%
  • Ca 2 msk pepparrot på burk
  • Ca ½ tsk salt
  • ½ - 1 st huvud sallad, t.ex. grönsallat, isbergssallad, salladskål
  • 200 g skivad rökt lax
  • 6-8 medelstora polarkakor
  • Smör, t.ex. Bregott
  • Instruktioner

    1. Blanda crème fraiche, pepparrot och salt. Låt stå i kylskåp. Görs med fördel några timmar innan middagen. Strimla salladen och lägg i en skål. Strimla laxen och lägg i en annan skål.
    2. Smöra en polarkaka, lägg sallad på, strössla lax ovanpå salladen och ringla pepparrotscrème fraiche över.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben