Henriks pastasallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Min älskade sambos perfekta pastasallad!

Ingredienser

  • 500 g pastasnäckor
  • 200 g god rökt skinka, skivad
  • 2 askar små körsbärstomater
  • 1 pkt Apetina fetaost i bit
  • 5-6 cm purjolök
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vinäger, äppelcider
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • Instruktioner

    1. Börja med at sätta på pastavatten och kok snäckorna enligt anvisning. Viktigt att det är just snäckor eftersom de fångar upp allt gott i salladen.
    2. Skär under tiden skinkan i tärningar, halvera körsbäsrstomaterna och skär purjolöken i önskad storlek.
    3. Därefter gör man den lilla vinägretten som sätter riktigt god smak på hela rätten. Blanda 2 msk olivolja med 1 msk vinäger och pressa i vitlöken och blanda. Vill man ha större sats med vinägretten så är det 2 delar olja och en del vinäger. Samt önskad mängd vitlök då.
    4. Häll av pasta vattnet och häll i pastan i en snygg stor skål och häll över vinägretten och blanda väl. Blanda i skinka, purjo och tomater under omrörning och avsluta med att smula i fetaosten!
    5. Servera med ett gott bröd!
    6. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    1.5
    30 min
    4-6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben