Ostrisotto med svamp

Serverar: 4-6 portioner

En karaktärsfylld lagrad ost betyder allt i den här rätten.

Ingredienser

  • 200 g blandsvamp, karljohan eller kantareller
  • 2 scharlottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 dl arborioris
  • 2 dl torrt vitt vin
  • ca 1 liter hönsbuljong (tärning+vatten)
  • 200 g vällagrad präst- eller sveciaost
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • Garnering
  • Färsk timjan
  • Instruktioner

    1. Ansa och skär svampen i bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och nästa all svamp (spar lite till garnering) i smör i en gryta tills löken blir glansig och all vätska koka in. Tillsätt riset och fräs det glansigt. Häll ner vinet och ca 3 dl av buljongen.
    2. Låt risotton koka på medelstark värme så att buljongen kokar in långsamt. Tillsätt mer buljong efter hand tills allt kokat in. Rör då och då, speciellt mot slutet av koktiden till ca 20 min för att riset ska få den rätta al dente-konsistensen.
    3. Ta gryta från värmen och rör ner osten. Krydda med peppar, Strö över kantareller och garnera med färsk timjan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben