Ostrisotto

Serverar: 6 portioner

Ät risotton som huvudrätt. Den lagrade ost ger risotton en härlig smak och arom. Om du vill kan du smaksätta med färska örter, men gör det mot slutet av tillagningen så att de behåller sin fräschör

Ingredienser

  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 paket saffran eller 150 g svamp, ex champinjoner
  • 3 msk smör
  • 5 dl avorio- eller aborioris
  • 3 dl torrt vitt vin
  • Ca 1,2 l höns- eller grönsaksbuljong
  • 200 g riven lagrad Herrgårdsost
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka schalottenlök och vitlöksklyftor. Fräs lök samt saffran eller svamp, utan att det tar färg, i lite av smöret i en vid kastrull. Vänd ner riset och låt det fräsa med en stund.
    2. Tillsätt vinet och cirka 3 dl buljong. Låt risotton sjuda försiktigt så att buljongen sakta kokar in. Rör då och då och tillsätt mer buljong efter hand tills all buljong har kokat in.
    3. När riset är "al dente", mjukt men fortfarande med lite tuggmotstånd kvar, är det dags att röra ner resten av smöret och osten. Risotton ska ha en krämig konsistens. Smaka av med salt och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben