Frijoles

Serverar: 4 portioner

Kryddstarka svarta bönor

Ingredienser

  • 340 g kokta svarta bönor eller röda kidneybönor
  • 2 hela torkade chilifrukter, tunt skivade eller 1/2 tsk chilipeppar
  • 3-6 klyftor finhackade vitlök
  • 3 hackade gula lökar
  • 1 burk 400g krossade tomater 
  • Instruktioner

    Skölj bönorna och blötlägg dem i nytt vatten över natten. Häll av blötläggningsvattnet, lägg bönorna i en kastrull och häll på vatten tills det precis täcker bönorna. Tillsätt chilipepparn och en tredjedel av vardera margarinet, viklöken och löken. Rör om och koka ca 11?2 timme eller tills bönorna är mjuka (tillsätt mera vatten om det behövs). Smält det kvarvarande margarinet i en stekpanna och fräs återstoden av löken och vitlöken till de är mjuka och genomskinliga men inte brynts. Tillsätt tomaterna och rör om väl. Koka ytterligare 5 minuter. Rör ihop bönorna och tomatblandningen - en del av bönorna ska mosas i processen. Koka tillsammans i ca 10 minuter och servera sedan med råris eller tortillas. 

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Mexikansk matlagning
    Mexikansk matlagning är en blandning av den centralamerikanska, spansk...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben