En smakrik mexikansk vegetarisk ugnsgryta med ett läckert majsbrödstäcke. Ingen saknar köttet i den här. Det smakar så det räcker ändå.
Ingredienser
Bönröra
3,5 dl torkade pintobönor
150 g cream cheese (t ex Philadelphia)
2,5 dl turkisk yoghurt
100 g riven smakrik ost
1-2 msk olivolja
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
½ tsk salt
1 tsk mald spiskummin
1 tsk basilika
1 tsk mald svartpeppar
½ tsk cayennepeppar
Mellanlager
2 röda paprikor
2 stora tomater
1 msk olivolja
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
Majsbröd
2,5 dl majsmjöl (gult, t ex Risenta, inte Maizenastärkelse)
1,5 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
2 dl yoghurt
1 ägg