Focacce Con Pesto - Pestobullar

Serverar: 32 portioner

Tid: 45 minuter

Matiga småbullar med smak av pesto. Passar perfekt som tillbehör till soppa eller som tilltugg på en buffé.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl vetemjöl
  • 2 ½ dl vatten
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 1 dl havregryn (går även bra med fiberberikade)
  • 3 msk + 2msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 liten burk pesto
  • 1 ägg
  • Solrosfrön
  • Parmesan
  • Grovmalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Smula ned jästen i en bunke, strö över salt och vänta tills jästen smält, rör sedan ut med vattnet. Blanda mjölsorterna och havregrynen.
    2. Tillsätt mjöl blandningen och 3 matskedar olivolja tillsammans med jästen. Arbeta ihop till en smidig deg och låt jäsa i dryga 30 minuter.
    3. Kavla ut degen i två avlånga delar. Pensla på 1 matsked olivolja på vardera del och bre på lika mycket pesto på båda delarna.
    4. Rulla ihop långsida till långsida och skär i 16 bullar per del. Låt jäsa på pappersklädd bakplåt i 30min (Denna del går att hoppa över).
    5. Pensla på uppvispat ägg och strö över grovriven parmesan, solrosfrön och grovmalen svartpeppar. Grädda mitt i ugnen på 225 grader i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben