Frisbeebiff med tomatsås

Serverar: 4 portioner

En portion ger 1,6 MJ (400 kcal) varav 50 E% är kolhydrater. Ta flera portioner om du behöver mer energi. Receptet är beräknat till 2 idrottsportioner eller 4 normalportioner.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 2 msk Idealvetemjöl (eller vanligt vetemjöl)
  • 1 dl mjöl
  • Till stekning
  • Matfett
  • Tomatsås
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • ev 1-2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med salt, peppar, mjöl och mjölk.
    2. Bryn matfett i en stekpanna.
    3. Platta ut färsen till en stor biff som täcker hela stekpannan.
    4. Stek i cirka 4 minuter på medelvärme. Dela biffen i 2-4 delar så går det lättare att vända den. Vänd biffdelarna och stek på andra sidan i 4 minuter.
    5. Häll i de krossade tomaterna, vitlök, grädde och soja. Smaka av såsen med extra salt och peppar. Låt det puttra i 3-4 minuter. Servera med nykokt pasta, persilja, sallad och bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben