Frisk potatissallad

Serverar: 16 portioner

Tid: 1 timme

En god och frisk sallad. Till såsen kan man använda alla créme fraiche typer efter egen smak och tycke. Jag använde alla créme fraiche variationer som jag hade i kylskåpet och det blev riktigt lyckad kombination.

Ingredienser

  • 2 kg potatis, ca 13 st stora potatisar
  • 2 rödlök, finhackad
  • 1 lök, gul
  • 500 g saltgurka, ca 6-7 st
  • 2 gröna äpplen
  • 1 rött äpple
  • 2 dl crème fraiche, gourmet
  • 2 dl crème fraiche, paprika & chili
  • 2 dl crème fraiche, lätt
  • 2 dl Kelda, feta & olive, dip & sauce
  • 2 dl gräddfil
  • 2 dl sojagrädde, Alpro
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Potatiskrydda, Knorr
  • Instruktioner

    1. Skala och koka potatis. Hacka kokt kall potatis till mindre bitar (kuber). Hacka lök, äpple och saltgurka.
    2. Blanda alla gräddfil, crème fraiche och gräddsorter. Krydda efter egen smak och tycke.
    3. Saltgurkan ger salt, så smaka av först.
    4. Låt vara i kylskåpet några timmar så att smakerna mognar.
    5. Servera t.ex. med grillad kyckling (gärna förkokas först), rostbiff, grillad korv osv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben