Frisk vinbärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Syrlig ovanlig paj med gräddfil

Ingredienser

  • 4 dl röda vinbär
  • 100 gram smör
  • 1,5 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 st ägg
  • Fyllning
  • 1 st ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl gräddfi
  • Instruktioner

    1. Gör pajdegen och tryck ut i en smord form. Nagga och lägg i bären. 2. Ägg och socker vispas, vaniljsocker och gräddfil blandas ner. 3. Häll smeten över bären. 4. Grädda 200 grader i 35 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    bodilla 2 augusti 2008

    Tog en bild av pajen när jag ändå var igång! Återkommer när jag smakat den också! Mvh Bodil

    Malvan 13 augusti 2010

    Vinbärspajen var enkel att göra och ej så söt. Den blev ännu godare dagen efter, när den var kall! Skall svänga ihop den flera gånger!

    rhodin 22 augusti 2010

    Mycket god

    Doggeliten 11 februari 2011

    Grymt god paj, och så enkel att göra... Toppbetyg från mig!!!!

    Yossan69 17 juli 2011

    Jättegod och lätt att göra! =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben