En frisk och lätt syrlig kall sås som passar utmärkt på buffén. Somrigt och gott. Vill man variera kan man tillsätta lite basilika. Modifierat recept som ursprungligen kommer från tidningen Buffé.
Ingredienser
3 dl ruccola (ihoptryckt)
2 dl turkisk yoghurt
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 knivsudd muskot
1 nypa grovt salt
1 krm svartpeppar
Instruktioner
Mixa alla ingredienser och smaka av.
Mår bra av cirka 2-3 dagar i kylen.
Serveras kall. Passar utmärkt på buffé, till bröd, kyckling, grillat och pasta.
Jag provade precis att göra receptet med creme fraige i stället. Funkade superbra. Blir mycket krämigare och tjockare, dock inte lika syrligt. Så det beror på vad man ska ha den till.
Ett tips är även att mixa allt utom creme fragie/youghurt, och sedan röra ner det däri. Då blir den inte så rinnig utan mer krämig.
Jag provade precis att göra receptet med creme fraige i stället. Funkade superbra. Blir mycket krämigare och tjockare, dock inte lika syrligt. Så det beror på vad man ska ha den till. Ett tips är även att mixa allt utom creme fragie/youghurt, och sedan röra ner det däri. Då blir den inte så rinnig utan mer krämig.