Vinbärspaj

Serverar: 4-6 portioner

Frisk och lagom syrlig sommarpaj i segt pajskal.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 250 g kesella jordgubb/lime
  • 1-2 dl röda vinbär
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg, för hand eller i matberedare. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 10-15 min.
    2. Låt pajskalet svalna. Bred sedan ut kesellan i skalet och strö över vinbären.

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    6-8
    5
    50 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben