Vinbärspaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En syrlig och fräsch dessert som min syster bjudit på många gånger!

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 3 dl röda vinbär
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
    2. Blanda ingredienserna till fyllningen. Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
    3. Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
    4. Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.

    Liknande recept

    5
    50 min
    6
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben