En syrlig och fräsch dessert som min syster
bjudit på många gånger!
Ingredienser
3 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1 tsk äkta vaniljsocker
1 tsk bakpulver
125 g smält smör
Fyllning
3 dl röda vinbär
2 dl crème fraiche
1/2 dl strösocker
Instruktioner
Blanda de torra ingredienserna till pajskalet. Smält smöret och häll över. Arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila cirka 40 minuter i kylskåp.
Blanda ingredienserna till fyllningen.
Ta fram och kavla ut degen på mjölat bakbord. Rulla upp degen på mjölad kavel och rulla ut den över en pajform, cirka 25 cm i diameter. Degrundeln bör vara cirka 5 cm större i omkrets än formen. Förgrädda pajskalet i 10 minuter i 225 graders ugnsvärme.
Fördela fyllningen i pajskalet och grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader under 15 minuter. Sänk värmen till 150 grader och grädda i ytterligare 25 minuter.
Låt svalna och dekorera med pudrat florsocker och några vinbärsklasar före servering.