Vinbärspaj

Serverar: 6 portioner

Tid: 50 minuter

Utan tvekan min favoritpaj. Gjorde den först med hallon som receptet förslog men har nu bytt ut det mot röda vinbär.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 stora ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 200 g frysta röda vinbär
  • 100 g kallt smör
  • Instruktioner

    1. Vispa samman ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver och sikta i. Häll smeten i en smorajform. Stoppa ner de frysta bären. Hyvla över smör så att det täcker pajen.
    2. Grädda i 175 grader 30-40 minuter
    3. Servera med vanlijsås

    Liknande recept

    4.2
    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (1)

    pihal 2 september 2012

    Kanongod paj, lagom söt och lätt att göra. T om min man som egentligen inte gillar röda vinbär för att han tycker de är för sura tyckte om pajen. Kar 5:a i betyg

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben