Friterad kyckling med sichuanpeppar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En typisk kinesisk rätt med friterad kyckling.

Ingredienser

  • 1 kyckling, färsk hel
  • Salt
  • 3 tsk sichuanpeppar, (el 1 tsk svartpeppar el chilipulver)
  • 2 msk maizena
  • 2 ägg
  • 2 dl mjöl, till panering (finsiktat ströbröd)
  • 1 l matolja, till fritering
  • 1 knippe salladslök, i bitar
  • 1 röd paprika, i tärningar
  • 1 grön paprika, i tärningar
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk honung
  • 2 msk ättika
  • Marinad
  • 2 msk kinesisk soja
  • 2 msk plommonsås, (finns i asiatiska affärer)
  • 3 msk mango chutney
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ msk ingefära, malen
  • Instruktioner

    1. Dela kycklingen i små bitar med ben, salta och peppra. Det går också bra med 1 kg kycklingben eller små klubbor.
    2. Rör ihop marinaden och lägg i kycklingbitarna. Strö över majsmjöl eller potatismjöl.
    3. Doppa kycklingbitarna i uppvispade ägg och panera dem i finsiktat ströbröd.
    4. Fritera kycklingbitarna i matolja i en wokpanna, fritös eller djup kastrull och låt kycklingen sedan rinna av på lite papper. Håll varmt i ugnen.
    5. Woka sedan grönsakerna några minuter i matolja. Lägg tillbaka kycklingbitarna igen och krydda det hela med kinesisk soja, honung och ättika.
    6. Servera med ris och sojasås

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben