Friterad Snickers med lönnsirap och vaniljglass

Serverar: 4 portioner

Läckra bollar med smaskigt innehåll på pinne som serveras med lönnsirap och vaniljglass.

Ingredienser

  • 4 Snickers eller Mars
  • Frityrsmet
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ msk socker
  • 1 krm salt
  • 2½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • 5 dl olja till fritering, majs- eller solrosolja
  • Servering
  • 4 msk lönnsirap
  • 1 liter vaniljglass
  • Grillspett
  • Instruktioner

    1. Dela varje Snickers i 4 bitar. (Du kan byta ut Snicker mot Mars) Sätt varje bit på ett grillspett och lägg på en bricka i frysen i 2 timmar.
    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, socker och salt i en bunke. Vispa i mjölken och ägget så att det blir en slät smet.
    3. Värm oljan till ca 165-170 grader. Doppa Snickersen i frityrsmeten. Fritera två till tre bitar åt gången genom att sänka ner dem i oljan och vänta tills de börjar bli gyllenbruna. Låt rinna av på en bit hushållspapper.
    4. Servera Snickersbollarna med lönnsirap och vaniljglass.

    Liknande recept

    45 min
    1-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben