Frittata på knäckigt tunnbröd

Serverar: 4 portioner

Spännande och lyxig macka med mycket gott!

Ingredienser

  • 1 skiva mjukt tunnbröd
  • ½ dl olivolja
  • Flingsalt
  • Grovmalen svartpeppar
  • 6-7 dl nässlor
  • 1 knippe grön sparris
  • 6 ägg
  • 1 dl grädde
  • ½ dl rostade solrosfrön
  • Salt
  • Peppar
  • 2 färska gula lökar (spara lite till garnering)
  • 2 msk smör till stekning
  • Garnering
  • Rostade solrosfrön
  • Chiliflakes eller torkad finstrimlad chili
  • Färsk körvel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Dela tunnbrödet i fyra delar och pensla det med olivolja. Krydda med flingsalt och svartpeppar. Baka i ugnen tills kanten på brödet börjar få lite färg, 12-15 minuter. Ta ut plåten och plocka av tunnbröden.
    3. Förväll nässlorna i lättsaltat vatten ca 5 minuter. Krama vattnet ur nässlorna och hacka dem fint med en vass kniv. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten 3-4 minuter. Blanda försiktigt ägg, grädde, solrosfrön och nässlor. Salta och peppra. Skär löken i klyftor.
    4. Hetta upp smöret i en stekpanna och lägg i löken när smöret skiftar mot brunt och låt steka någon minut. Häll i äggsmeten och stek på låg till medelhög värme tills äggsmeten har stannat, 5-7 minuter. Rör försiktigt med en träslev.
    5. Dela frittatan i tårtbitar och lägg upp på tunnbröden. Dela sparrisen i bitar och garnera tillsammans med lite gul lök, solrosfrön, chili och körvel.

    Liknande recept

    4.4
    20 min
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben