fröbröd

Serverar: 24 portioner

Luftigt och saftigt bröd med mycket smak. Familjens favorit.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 3 dl mjölk
  • ½ dl matolja
  • 2 dl havregryn
  • 3/4 dl linfrön
  • 3/4 dl sesamfrön
  • 3/4 dl kruskakli
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 msk honung
  • 10-11 dl vetemjöl special
  • Till garnering
  • Linfrön
  • Sesamfrön
  • Till smörjnng av plåten
  • Smör eller margarin
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm degvätskan fingervarm och häll över jästen och blanda tills den har löst sig. Tillsätt alla ingredienser utom mjölet och blanda tills honungen har löst sig. Blanda sist i mjölet och arbeta samman till en blank deg, inte för hård. Använd gärna assistent. Täck bunken med en bakduk och låt vila en timme.
    2. Vält över degen på en smord ugnsform, 40 x 30 cm, och platta försiktigt ut degen jämnt i formen. Skär med en vass kniv degen i rutor, sex på ena ledden och fyra på andra. Garnera med frön. Låt jäsa i en halvtimme.
    3. Gräddas i 225 grader i 10-12 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben