Ett nyttigt och hållbart bröd gjort i Tefal hom bread XL
Ingredienser
350 ml Vatten
0,5 dl Mörk Sirap
1 msk Rapsolja
1,5 tsk Salt
2,5 dl Vetemjöl special
2 dl Vetemjöl special Fullkorn
1 dl Grahamsmjöl
1 dl Grovt Rågmjöl
1 dl Kruskakli
0,75 dl Rågkross
0,75 dl Havrekli
1 dl Solroskärnor
1 dl Hampfrön
0,5 dl Linfrön
3 tsk Brödkryddor
1,5 tsk Torrjäst
Ingredienser läggs i maskinen, med vätskor först.
Kör program 3 (Fullkorn) 1000 g.
Brödkryddor finns färdigt i butik (fänkål, anis och kummin)
Väldigt gott! Förvånansvärt fluffigt för att vara ett så nyttigt bröd, med många roliga ingredienser. Det blev lite förändring i detta receptet p g a att jag inte hade allt hemma. Jag bytte ut Hampfrön till Pumpakärnor, och jag tog Vetekli i stället för Rågkross. Sen bytte jag Vetemjöl Special till Manitoba mjöl. Verkligen gott!! Rekommenderas starkt!