Fröbröd med bakmaskin

Ett nyttigt och hållbart bröd gjort i Tefal hom bread XL

Ingredienser

  • 350 ml Vatten
  • 0,5 dl Mörk Sirap
  • 1 msk Rapsolja
  • 1,5 tsk Salt
  • 2,5 dl Vetemjöl special
  • 2 dl Vetemjöl special Fullkorn
  • 1 dl Grahamsmjöl
  • 1 dl Grovt Rågmjöl
  • 1 dl Kruskakli
  • 0,75 dl Rågkross
  • 0,75 dl Havrekli
  • 1 dl Solroskärnor
  • 1 dl Hampfrön
  • 0,5 dl Linfrön
  • 3 tsk Brödkryddor
  • 1,5 tsk Torrjäst
  • Instruktioner

    Ingredienser läggs i maskinen, med vätskor först. Kör program 3 (Fullkorn) 1000 g. Brödkryddor finns färdigt i butik (fänkål, anis och kummin)

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nolebring 1 mars 2011

    Väldigt gott! Förvånansvärt fluffigt för att vara ett så nyttigt bröd, med många roliga ingredienser. Det blev lite förändring i detta receptet p g a att jag inte hade allt hemma. Jag bytte ut Hampfrön till Pumpakärnor, och jag tog Vetekli i stället för Rågkross. Sen bytte jag Vetemjöl Special till Manitoba mjöl. Verkligen gott!! Rekommenderas starkt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben