Råg och sesambröd i bakmaskin

Serverar: 1 portioner

Ett mycket gott både luftigt och saftigt bröd. Höll sig även saftigt i flera dagar, vilket jag tror beror på gräddfilen. Bakas som grovt bröd 700 g i bakmaskinen.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk honung
  • 2 msk sesamfrön
  • 1 tsk salt
  • 2 dl grovt rågmjöl (100 g)
  • 5 dl vetemjöl (330 g)
  • 1 tsk torrjäst
  • Instruktioner

    Blanda alla ingredienser i den ordning som dom står i listan direkt i bakbunken. Sätt bakmaskinen på program grovt bröd med vikt ca 700 g. Detta bröd bör inte köras med timerfunktion utan startas omgående. Det beror på att det innehåller gräddfil, som ej bör stå i rumsvärme för länge.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben