Sesambröd

Serverar: 2 portioner

Jättegott bröd som går att rosta också.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 ägg
  • 1,3 liter vetemjöl
  • Pensling
  • Vatten
  • Garnering
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Smält magarin och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Rör ut degspadet med jästen, tillsätt saltet och sockret.
    2. Tillsätt ägget och vetemjölet, låt jäsa i 1 timme. Smörj 2 avlånga brödformar och strö nyrostade sesamfrön i formen.
    3. Dela degen i 2 delar och rulla dom till limpor och lägg dom i formarna och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Pensla bröden med vatten och strö över nyrostade sesamfrön och grädda på nedersta falsen i ugnen i 30-40 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben