Sesambröd
Serverar:
2 portioner
Jättegott bröd som går att rosta också.
Ingredienser
50 g jäst
50 g margarin
5 dl mjölk
1 tsk salt
2 tsk socker
1 ägg
1,3 liter vetemjöl
Pensling
Vatten
Garnering
Sesamfrön
Instruktioner
Smula jästen i en bunke. Smält magarin och tillsätt mjölken, värm till fingervärme. Rör ut degspadet med jästen, tillsätt saltet och sockret.
Tillsätt ägget och vetemjölet, låt jäsa i 1 timme. Smörj 2 avlånga brödformar och strö nyrostade sesamfrön i formen.
Dela degen i 2 delar och rulla dom till limpor och lägg dom i formarna och låt jäsa ca 1 timme. Sätt ugnen på 200 grader.
Pensla bröden med vatten och strö över nyrostade sesamfrön och grädda på nedersta falsen i ugnen i 30-40 minuter.
Liknande recept
LCHF sesambröd
4
20 min
1
5
Råg och sesambröd i bakmaskin
1
1
skurna sesambröd
30
Frasig sesambröd
3 h
2
LCHF- Sesambröd
5
20 min
12
5
Treflätat sesambröd
1
Sesambröd med citronsmör
30
Nötfritt sesambröd
10-12
Bönsallad med fetaost
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!