Bönsallad med fetaost

Serverar: 4 portioner

Snabblagad mat är att föredra under sommarens heta dagar. prova denna sallad med röda bönor, fetaost och färska örter.

Ingredienser

  • Ca 1 kg konserverade röda bönor
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • ½ krm svartpeppar
  • 1 knivsudd kajennpeppar
  • 1 tsk osötad, fransk senap
  • 5 msk olivolja
  • ½ tsk timjan
  • ½ tsk oregano
  • 1 stor bifftomat
  • 1 knippa basilika
  • 250 g mager fetaost
  • Instruktioner

    1. Skölj av bönorna i kallt vatten, låt dem sedan rinna av väl. Lägg dem i en salladsskål. Skala och hacka löken fint. Blanda löken med bönorna. Pressa över vitlöken.
    2. Häll vinägern i en skål. Tillsätt salt, peppar, kajennpeppar och senap. Tillsätt oljan till en början droppvis, sedan i en fin stråle. Vispa kraftigt under tiden, gärna med elvisp, tills såsen tjocknar och blir krämig. Tillsätt timjan och oregano. Häll såsen över bönorna, blanda väl. Täck över med plastfolie och låt stå och dra i 15 minuter.
    3. Skålla bifftomaten i kokande vatten, flå, kärna ur och skär den i små tärningar. Skölj och torka basilikan. Nyp av bladen, lägg samman ett par blad åt gången, rulla ihop och skär rullarna i strimlor som sedan blandas med tomathacket. Vänd försiktigt ner tomatblandningen i bönorna.
    4. Smula fetaosten över bönblandningen, blanda och smaka av med salt och peppar. Servera med ett gott sesambröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Bönsallad med fetaost
    En fin bönsalladen som serveras varm med fetaost som smälter lite g...

    Spenatfyllda pannkakor
    Pannkakorna är fyllda med spenat, täckta med tomatsås och gratinera...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben