skurna sesambröd

Serverar: 30 portioner

=)

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ liter mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • ca 1,3 liter vetemjöl
  • TILL PENSLING
  • 1 uppvispat ägg
  • sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smält matfettet, tillsätt mjölken och värm till 37 grader. Rör ut jästen i en del av degvätskan, tillsätt resten av degvätskan, salt, socker och så mycket mjöl att degen blir smidig. Arbeta degen slät. Låt den jäsa övertäckt i ca 50 minuter. Arbeta sedan degen på bakbord. Dela degen i 2 delar, kavla till rektangulära plattor. Rilla ihop degen och skär varje deglängt i 15 delar. Låt brödet jäsa i ca 20 minuter på plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö på sesamfrön.
    2. GRÄDDAS I 225 grader i 10-12 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben