Skurna chokladbröd

Serverar: 30 portioner

Tid: 45 minuter

Enkla, spröda, lättbakade småkakor.

Ingredienser

  • 3 dl vetemjöl
  • 1½ dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 125-150 gr mjukt smör
  • 2 äggulor
  • Garnering
  • 1 äggvita
  • Pärlsocker
  • Instruktioner

    1. Lägg upp alla torra ingredienser på bakbordet. Gör en grop för äggulorna och lägg dem i groparna. Lägg till smöret och knåda till en smidig deg. Dela degen i tre delar. Rulla tre fingertjocka längder, lägg på bakplåtspapper. Platta ut rullarna, pensla med äggvita och strö över pärlsocker.
    2. Grädda i 200 grader i ca 12 minuter. Rullarna ska sjunka ihop och bli platta. Om man gräddar för kort tid blir kakorna lite sega.
    3. Skär snett över rullarna medan de är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    IdaKonig 6 oktober 2014

    Klassiska, lättbakta och utsökta kakor!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben