Skurna chokladbröd

Serverar: 60 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart goda chokladkakor.

Ingredienser

  • 200 g kallt smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • ca 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg + ägg till pensling
  • Pärlsocker
  • Ca 100 g choklad
  • Instruktioner

    1. Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Dela degen i sex bitar. Rulla ut bitarna till längder och lägg på bakpappersklädd plåt.
    2. Platta ut dem något. Pensla med uppvispat ägg, strö över pärlsocker.
    3. Grädda kakorna i 175 º ca 15 min. Smält chokladen på valfritt sätt, under tiden kakorna står i ugnen. När du tagit ur kakrullarna ur ugnen, rippla chokladen över dem. Skär sedan kakorna i sneda bitar medan de ännu är varma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben