Glutenfria fröbullar

Serverar: 10 portioner

Smakrika bröd med frön och fibrer som gör magen glad.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 4 dl fingervarmt vatten
  • ½ dl rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 3½ dl bovetemjöl
  • 2 dl ljus glutenfri mjölmix
  • ½ dl fiberhusk
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl solrosfrön och bovetemjöl att strö över brödbullarna
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet och oljan. Blanda de torra ingredienserna. Rör ner mjöl- och fröblandningen i degvätskan och blanda några minuter för hand eller i maskin. Degen ska vara kladdig. Låt degen svälla i 20 minuter.
    2. Forma platta bullar med oljade händer och lägg över på bakplåtspapper. Strössla över solrosfrön och bovetemjöl och låt bullarna jäsa under bakduk i 1½ timme.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda bullarna i 20 minuter. Låt fröbröden svalna helt innan de serveras.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben