Fröbröd GI

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Bröd utan mjöl. Jättegott.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 3 dl riven ost (t ex Västerbotten)
  • 2 msk keso
  • 2 msk majonnäs
  • 1½ tsk bakpulver
  • 1½ dl solroskärnor
  • 1½ dl pumpakärnor
  • 1 dl sesamfrön
  • 1 dl hela linfrön
  • 2 msk rapsolja
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Blanda ost, ägg, majonnäs, keso och bakpulver i en bunke.
    3. Tillsätt frön. Smeten ska inte bli torr utan någorlunda fast, minska eventuellt mängden frön.
    4. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Smeten ska vara platt och ungefär 2-3 cm tjock eller så tjock som du vill att brödet ska vara. Det kommer inte att svälla mycket.
    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 15 min
    6. Ju mjukare bröd man vill ha desto fler ägg använder man men då kan man behöva minska mängden frön lite. Variera vilka frön man vill ha efter tycke och smak.

    Liknande recept

    4.3
    5 min
    1-2
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben