Frukostbullar med honung

Serverar: 16 portioner

De här frukostbullarna med groddar och grahamsmjöl är härligt mättande. Doften av dessa nybakade frukostbröd och nybryggt kaffe slår det mesta.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2½ dl fingervarm mjölk, 37 grader
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl vetegroddar
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 5-6 dl vetemjöl special
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och häll i mjölken. Rör ut jästen.
    2. Rör samman ägg, salt och honung. Blanda ner i degspadet.
    3. Rör om och arbeta sedan in vetegroddar, grahamsmjöl och vetemjöl. Låt degen jäsa till dubbel storlek cirka 30 minuter.
    4. Stjälp upp degen på ett lätt mjölat bakbord och knåda den. Forma degen till en längd. Dela den i 16 bitar.
    5. Forma degbitarna till bullar. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Låt bullarna jäsa ytterligare 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
    6. Vispa upp ägget och pensla bullarna, strö över sesamfrön.
    7. Grädda bullarna 10-15 minuter. Låt dem kallna på galler under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben